Radno vreme pon-pet: od 08:00 do 20:00 subotom: od 08:00 do 14:00

Чланарина

Чланарина

Предшколци и основци

Месечна чланарина: 400, 00 дин.
Годишња чланарина: 700, 00 дин.

Средњошколци

Месечна чланарина: 500, 00 дин.
Годишња чланарина: 800, 00 дин.

Студенти

Месечна чланарина: 600, 00 дин.
Годишња чланарина: 1.000, 00 дин.

Одрасли

Месечна чланарина: 700, 00 дин.
Годишња чланарина: 1.200, 00 дин.

Пензионери

Трајно бесплатно чланство (уз трошкове израде чланске карте у износу од 200 динара)

Предшколци и основци:

За предшколце, ту су анатомске сликовнице које су им и величином, и обликом прилагођене. Избор књига за предшколце је разноврснији: бајке у сликама, Хајди, Маје, Перице и Милице, прича о изабраним темама и ликовима из митологије, историје (витезови, вештице, гусари, Синбад, Одисеј, краљ Артур итд.), енциклопедије

Топ 5:
1) Цицамацин мали речник (има облик правог речника, само нису маркирана слова, него појмови и то сликом; са сваке леве стране налазе се сличице појединачних предмета, а са сваке десне је слика-ситуација у којој се ти предмети налазе заједно)
2) У дворцу (једна из серије књига с одлично урађеним илустрацијама на којима је детаљно представљен живот у дворцу)
3) Икар, дечак који је летео (на забаван и једноставан начин, деци представљен лик из грчке митологије, илустрације су одличне, помало комичне)
4) Како се мали Финдус изгубио (једна од књига С. Нурдквиста која прати доживљаје мачка Финдуса и његовог доброћудног газде, чича-Петсона; одлично илустрована, писац је и илустратор)
5) Моја прва енциклопедија са Вини Пуом и пријатељима (Вини Пу и његови пријатељи су помоћници и посредници приликом учења најосновнијих знања, углавном, о природи)

Поред лектире за све разреде, основцима ће бити од користи речници, граматике, енциклопедије, приручници, мада нема сумње да ће их више обрадовати књиге које не читају зато што морају, него зато што им се свиђају.

Топ 5:
1) 20. век ─ Тери Дери (аутор на занимљив и необичан начин приступа историјским темама и догађајима; сасвим је сигурно да ће овде и одрасли пронаћи много тога што нису знали)
2) Провод у природи (они које више привлачи природа од књига и рачунара, наћи ће овде низ корисних савета за боравак у природи)
3) Дечји кувар ─ Драган Бабић (претпостављамо да сте гледали серију и да вам се свидела; у сваком случају, предлажемо да читате необичне приче и правите јела по рецептима)
4) Магареће године ─ Бранко Ћопић (Ћопићев хумор је неодољив и непревазиђен; напомена: не читати у друштву непознатих особа, смех може да наиђе на неразумевање и неодобравање присутних)
5) Како стећи самопоуздање (књига из серије духовитих приручника за тинејџере)

Месечна чланарина: 400, 00 дин.
Годишња чланарина: 700, 00 дин.

Средњошколци:

Топ 5:
1) Енциклопедија бунтовника ─ Ан Бланшар (очекујете Спартака, Че Гевару, Гандија, Рембоа… евентуално Фројда. Изненадићемо вас: у истој групи су и Галилеј, Нјутн, али и св. Фрања)
2) Принц магле ─ Сафон (мало авантуре и страве)
3) Спасавање Франческе ─ Мелина Маркета (како изгледа кад девојке крену у мушку католичку гимназију)
4) Живе ране ─ Ентони Кидис (за љубитеље Пеперса)
5) Ајнштајн и временске машине ─ Лука Новели (за љубитеље науке)

Месечна чланарина: 500, 00 дин.
Годишња чланарина: 800, 00 дин.

Студенти:

Топ 5:
1) Друштвена историја медија ─ Аса Бригс
2) Шта је филм? ─ Андре Базен
3) Свет стварања ─ Данијел Борстин
4) Цорелдраw ─ Звонко Алексић
5) Књига општег незнања ─ Джон Лојд

Месечна чланарина: 600, 00 дин.
Годишња чланарина: 1.000, 00 дин.

Одрасли:

Топ 5:
1) Келтов сан ─ М. В. Лјоса (прича о необичној судбини необичног човека Ирца Кејтсмена који је први међу Европљанима говорио о ужасима колонијализма)
2) Игра памћења ─ Ники Френч (за љубитеље психолошких трилера)
3) Стаклени замак ─ Джанет Волс (прича о тешком одрастању која има срећан крај)
4) Глобализација, демократија и тероризам ─ Е. Хобсбаум (највећи живи светски историчар пише о дешавањима у последњих 20-ак година)
5) Супарнице ─ Кафу Нагаи (прича о животу, љубави и сплеткама гејши у једној четврти Токија)

Месечна чланарина: 700, 00 дин.
Годишња чланарина: 1.200, 00 дин.

Пензионери:

Пензионери старији од 65 година имају право на трајно бесплатно чланство у библиотеци. Трошкови израде чланске карте су 200,00 динара. Потребно је донети личну карту или пасош на увид и једну фотографију.

Резервација:

Ако књига или дигитална грађа коју желите да позајмите тренутно није на располагању, можете је резервисати. О приспећу резервисане грађе, бићете обавештени путем телефона. Резервисану грађу можете узети у року од 2 дана, након чега се резервација поништава.
Услуга је бесплатна.

Приступ интернету:

У свим огранцима библиотеке, корисницима је доступан рачунар који има приступ интернету. Коришћење интернета ограничено је на 30 минута. Услуга је бесплатна, уз важећу чланску карту.

Фотокопирање и скенирање:

Фотокопирање 4,00 по страни