Radno vreme pon-pet: od 08:00 do 20:00 subotom: od 08:00 do 14:00

О нама

О нама

О БИБЛИОТЕЦИ:

Мисија библиотекара не сме поћи од човека који је врши, од његовог укуса, радозналости, подесности, као ни од апстрактног идеала који би претендовао да једном за свагда дефинише појам библиотеке, већ од друштвене потребе којој ваша професија служи.
Хозе Ортега и Гасет: Мисија библиотекара

Библиотека „Влада Аксентијевић“, данас, поред централне зграде, има и четири активна огранка (у СКЦ-у, на Ројковцу, у Стублинама и „Павле Б. Николић“).

Фонд библиотеке, задњих година, значајно је обогаћен повећаним набавкама књига, али и аудио-визуелном грађом и мултимедијалним публикација. То је захтевало увођење адекватне опреме за коришћење свих врста грађе.
Као својеврстан информационо-културно-образовни центар Обреновца, библиотека члановима омогућава и бесплатно коришћење интернета. Посебна пажња посвећена је организацији пратећих програма (углавном самостално, а понекад у сарадњи са другим институцијама): изложби, предавања, концерата, презентација, представа, радионица.

Нарочито треба нагласити да је библиотека оснивач и организатор неколико манифестација: књижевне награде „Библиос“, Конкурса за бајку, Ноћи музеја и Дана европске баштине.

У конаку се налази и спомен-збирка обреновачког сликара Војислава Стаменића. Колекција се састоји од осам слика које су настале између 1983. и 1993. године, у САД-у.